De innovatieve zonnecel techniek van Green Energy

Het verlagen van de CO2-footprint is binnen de transportsector een belangrijk item. De sector heeft zich tot doel gesteld om 50% reductie van de footprint te realiseren voor 2030 en wil in 2050 nul-emissies realiseren. Om onze klanten te helpen bij het realiseren van deze ambitie introduceren wij de zeer innovatieve zonnecellen van Green Energy.

De zonnecellen van Green Energy wekken continu energie op en zorgen ervoor dat de accu van het voertuig wordt bijgeladen. Hierdoor bespaar je brandstof en verlaag je dus direct de uitstoot. Daarnaast zal er minder slijtage zijn van de generator en wordt de accu minder zwaar belast.

De zonnecellen kunnen ook een rol van betekenis spelen bij het leveren van stroom voor de opbouw of trailer. Denk hierbij aan het voeden van de accu voor ventilatoren, de accu van de laadklep of bij elektrische koeling. Er wordt een directe verlaging van de CO2 uitstoot bereikt en zorgt voor minder overlast van geluid en uitstoot van uitlaatgassen.

Naast de productie van groene stroom zijn er nog meer voordelen:

✓ Verlenging van de looptijd en levensduur van de voertuigaccu door minder laadcycli
✓ Vermindering van de CO²-emissies
✓ Vermindering van het brandstofverbruik
✓ Voldoende stroom voor de steeds grotere groep secundaire verbruikers zoals laptop, koffieapparaat, airco’s, tv’s, hefplatformen, etc.
✓ Grotere actieradius bij elektrische/hybride voertuigen
✓ In combinatie met een omvormer 230 V-spanningen mogelijk
✓ De zonnecelsets zijn verkrijgbaar in 9 varianten: 110W, 160W, 165W, 190W, 220W, 240W, 380W, 640W en 960W vermogen.
✓ Deze nieuwe techniek past bij gebruik op vrachtwagens, opleggers en LCV

Niet alleen duurzaam, ook financieel interessant.

De terugverdientijd van de panelen is over het algemeen ongeveer 1,5 jaar en dus financieel interessant. Daarnaast kent elke transporteur wel de problemen die ontstaan als het gevolg van lege accu’s. Die problemen zijn voor een groot deel uit te sluiten door gebruik te maken van groene energie via deze zonnecellen.