Brandstof besparen? TruckXL heeft de oplossing!

Moderne vrachtwagens hebben een alsmaar hogere energiebehoefte. Met name bij voertuigen die in het internationale langeafstandsvervoer ingezet zijn, worden accu’s soms tot het uiterste gedreven. 

Tot nu toe was een draaiende motor de enige manier om de accu via het dynamo op te laden. Dit kost vanzelfsprekend veel brandstof, wat niet alleen duur is, maar ook schadelijk voor het milieu. Met de zonnepanelen van Green Energy behoord dat tot het verleden!

Waarom zijn zonnepanelen een slim idee?

CO2 moet omlaag, maar de behoefte van chauffeurs vraagt meer stroom. Dit wordt met name veroorzaakt door verbruik door comfortverhogende zaken zoals magnetrons, koffiezetapparaten en koelkasten. Aangezien inleveren op dit comfort geen realistische optie is, kan er beter gekeken worden naar oplossingen die voldoende stroom kunnen realiseren zonder dat hiervoor energie van de dieselmotor van het voertuig nodig is. De zonnecellen van Green Energy wekken continu energie op en zorgen ervoor dat de accu van het voertuig wordt bijgeladen. Hierdoor bespaar je brandstof en verlaag je dus direct de uitstoot. Daarnaast zal er minder slijtage zijn van de generator en wordt de accu minder zwaar belast.

SNELLE WINST DOOR BRANDSTOFBESPARING

Met de zonnepanelen van Green Energy worden de accu’s continu bijgeladen, waardoor het niet meer nodig is om de motor stationair te laten draaien. Dit kan er voor zorgen dat zelfs de kleinste set op een langeafstandsvrachtwagen jaarlijks 500-700 liter diesel bespaart. Hierdoor is de terugverdientijd minder dan 2 jaar!

Verminderde CO2-uitstoot

Door het brandstofverbruik te verminderen, kan de CO2-uitstoot jaarlijks met 1,44 ton worden verlaagd met de kleinste set. Dit voordeel zal toenemen naarmate de eisen en regelgeving voor groener transport in de toekomst strenger worden.

Hogere opbrengst door MIPV techniek

Anders dan bij reguliere zonnepanelen maken de zonnecellen van Green Energy gebruik van MIPV techniek (Mobile Integrated Photovoltaic). Deze innovatieve techniek die ook gebruikt wordt in de ruimtevaart gebruikt het volledige lichtspectrum om energie op te wekken. Dat wil zeggen dat de zonnecellen al elektriciteit opwekken voordat het menselijk oog daglicht waarneemt. Dit betekent dat je in de praktijk minder last hebt van belemmeringen zoals schaduw en regen dan dat dit het geval is bij traditionele zonnepanelen.

Onze technische oplossingen zijn ideaal voor montage op de volgende voertuigen:

  • Vrachtwagens
  • Aanhangwagens en trailers
  • Bussen
  • Vervoerders (leverings- en montagevoertuigen)
  • Voertuigen voor noodgevallen
  • Campers en caravans
  • Gekoelde aanhangwagens
  • Stationaire installaties (containers, manschappenwagens en verlichtingsinstallaties)

Invoering Euro 6

Bij de invoering van Euro 6 veroorzaken moderne batterijbeheersystemen onder bepaalde omstandigheden problemen. Zo worden generatoren alleen ingeschakeld wanneer dat absoluut noodzakelijk is. Dit leidt tot sterk fluctuerende laadspanningen en is nadelig voor de accucapaciteit. Onze CIGS-zonnecellen lossen dit probleem op en zorgen ervoor dat je altijd mobiel kunt blijven.

Overigens: In combinatie met een omvormer maakt het systeem het mogelijk om 220 V apparaten te bedienen. Hiervan profiteren bijvoorbeeld handelaren en beroepschauffeurs.

Monteer de CIGS-zonnecellen gewoon op het dak – of waar er maar plaats voor is – en wek je eigen groene stroom op. Het is eenvoudig om dit te doen terwijl je onderweg bent of geparkeerd staat!

Klik hier voor een TruckXL vestiging bij jou in de buurt en vraag om meer informatie.