Regel vóór eind 2024 jouw slimme tachograaf

Voor het einde van 2024 moeten veel tachografen opnieuw worden geijkt, en een groot aantal internationaal opererende vrachtwagens moet worden uitgerust met de tweede generatie slimme tachografen (DTCO 4.1). Zorg ervoor dat je voor eind 2024 je slimme tachograaf geregeld hebt. Bij TruckXL staan we klaar om je hierbij te helpen.

Het is van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over alles wat van invloed is op jouw dagelijkse werkzaamheden. Wat staat er het komende jaar te gebeuren, wat houdt de tweede generatie slimme tachograaf in en wat betekent dit voor jou als transporteur? Je leest het allemaal hieronder.

Wat is de Mobility Package?

Het EU-mobiliteitspakket is een verzameling initiatieven die zorgen voor grote veranderingen in de EU-regels en -voorschriften voor het wegtransport. Het pakket is essentieel om een goede tenuitvoerlegging en handhaving van de wetgeving inzake wegvervoer te waarborgen. Daarnaast moet het evenwicht vinden tussen de sociale bescherming van chauffeurs en de vrijheid van exploitanten om grensoverschrijdende vervoersdiensten aan te bieden. Om de sector te helpen deze regels correct toe te passen, hebben diensten van de commissie een eerste reeks richtlijnen opgesteld, die waar nodig geleidelijk zullen worden aangevuld. Bij “wat betekent dit voor jou als transporteur/chauffeur” lees je meer over die regels.

Tijdlijn uitrol 2e generatie slimme tachografen
De 2e generatie slimme digitale tachograaf

Zoals te zien is in de tijdlijn hierboven moeten alle nieuwe voertuigen in augustus van dit jaar al zijn voorzien van de nieuwste tachograaf. Maar waarom is deze nieuwe versie uitgebracht en wat zijn de verschillen met de 1e generatie?

Deze nieuwe tachograaf voldoet aan de aanpassingen van de EU en bovendien aan de cabotageregels voor grensovergangen, laad- en losmomenten, berekeningen van arbeidstijdenregistratie en de nieuwe verkorte rust die tot twee keer achter elkaar genoten mag worden.

De grootste verschillen met de eerste generatie:

 

 Geïntegreerde NUTS niveau 0-map.
Hiermee worden landgrensovergangen automatisch gedetecteerd en vastgelegd.
 Updatebaar.
De tachograafsoftware en digitale kaarten zijn updatebaar. Zo kan dezelfde tachograaf langer gebruikt worden.
 OSNMA.
Gebruik van Galileo positie-authenticatie (OSNMA): extra controle van de geregistreerde GNSS-positie.
 Bidirectionele ITS-interface.
De in de Gen2v1 nog slechts facultatieve Intelligent Transport System is nu verplicht gesteld.
 Registratie laad- en losmomenten.
Hierdoor worden de activiteiten en bijbehorende posities nog nauwkeuriger vastgelegd.
 Registratie van standaard vervoertype. 
Hiermee is de voertuigregistratie nog gedetailleerder.
 UNECE-cybersecurity. 
Deze tachograaf voldoet aan hoge veiligheidseisen.
 Nieuwe bestuurders-, werkplaats-, controle- en bedrijfskaarten. 
Naast dat er nieuwe data opgeschreven kan worden, wordt ook de capaciteit voor het opslaan van activiteiten bijna verdubbeld.

Wat betekent dit voor jou als transporteur/chauffeur?

Als internationale transporteur moet je ervoor zorgen dat je vrachtauto’s zijn uitgerust met een tachograaf die alle activiteiten van de auto opslaat. Ook is een antenne, waarmee de tachograaf op afstand uitgelezen kan worden, verplicht. Om te kunnen beoordelen of een chauffeur zich aan de rij- en rusttijden houdt en of de vrachtwagen volgens de regels is gebruikt, moeten de gegevens van de bestuurderskaart en van de tachograaf regelmatig worden uitgelezen.

Een aantal richtlijnen waar jij als chauffeur rekening mee moet houden is dat je in het buitenland maximaal drie commerciële ritten achter elkaar mag maken. Daarna moet je weer terug naar huis. Daarnaast moet je alle activiteiten die je verricht – en die na 24 augustus 2023 in heel Europa ook gecontroleerd worden, zoals laden en lossen – ingeven op de nieuwe tachograaf. Bovendien moet een vrachtwagen elke acht weken terug naar het bedrijf in het land waar hij vandaan komt. In heel Europa gelden dezelfde rij- en rusttijden. Als je je aan deze regels houdt, voorkom je boetes.

Lees alles in het Mobility Package en Tachograaf Technicus Magazine: